Lediga platser

Nedan hittar du de praktikplatser som är lediga just nu. Välj ut vilka annonser som du känner passar dig och gör en intresseanmälan genom att e-posta oss ditt personnummer samt platsnummer och kategori till: info@matchning.nu

Vi hör av oss först om du blir kallad på en företagsintervju. Se till att finnas tillgänglig på telefon. Håll dig uppdaterad genom att gilla Matchning.nu på Facebook och Instagram.

Har du redan fixat praktikplats på egen hand?

Ta i så fall kontakt med oss på info@matchning.nu eller på telefon 019-21 48 69. Då kan vi se till att din arbetsgivare också kan ta del av projektets erbjudande – dvs. att Örebro kommun och Arbetsförmedlingen står för kostnaden i upp till tre månader.


ADMINISTRATION

Plats 1
Du kommer under din praktik och eventuella anställning att ta emot ordrar från kunder via email.
Personen bör vara:

1. Trevlig, tillmötesgående och serviceinriktad.
2. Ha bra allmän datakunskap. Vi arbetar i corel draw så förkunskap i det programmet är meriterande men absolut inte ett krav, det går snabbt att lära sig.

Plats 2
Du kommer få lägga upp och redigera produkter på vår hemsida.

1. Grundläggande datakunskap krävs.

Plats 3
Allmän utveckling av våra hemsidor med nya funktioner.
Personen bör ha:

1. Gått utbildning eller kurser i programmering/utveckling eller ha hög vana av att programmera hemsidor i WordPress.


BILVERKSTAD

Plats 1
Praktikant sökes för service och lackeringen av bilar hos en bilfirma, med goda möjligheter till anställning efter praktiken. Körkort och intresse för bilar är ett krav.

Plats 2
Bilfirma söker en praktikant för att serva bilar, byta däck och byta olja. Det är en fördel om du som person är fysiskt aktiv då det kan bli tunga lyft. Det finns goda möjligheter till anställning efter praktiken. Körkort och intresse för bilar är ett krav.


BUTIKSMEDARBETARE

Plats 1
Servicehandelskedja med flera butiker i Örebro söker social och utåtriktad person med hög servicekänsla. Du ska vara självgående, stresstålig, flexibel och punktlig. Som person är du handlingskraftig, positiv och offensiv. Du har god känsla för teamwork och gillar ett högt tempo. Kassavana är meriterande men inget krav.

Plats 2
Modebutik söker praktikant. Du är motiverad och intresserad av försäljning och mode. I butiken är det göromål som försäljning, uppackning av varor, städning, exponering och andra göromål som förekommer i modebutik.

Plats 3
Serviceinriktad person sökes för praktik. Bland arbetsuppgifterna finns kassahantering, ta emot kunder, plocka varor, postombud och även spelbutik. Goda möjligheter till anställning efter praktiken.


HOTELL/CAFÉ/RESTAURANG

Plats 1
Livsmedelsbutik söker glada, serviceinriktade, arbetsvilliga medarbetare. Du bör vara van vid högt tempo, vara stresstålig, och ta egna initiativ. Vi ser även att du är ansvarstagande, samarbetsvillig, generös och lojal mot företag och kollegor. Du bör tala god svenska och ej vara rökare. Punktlighet är viktigt!

En praktikplats avser kallskänka, en annan som bagare.

Krav på utbildning.

Plats 2
Café söker en serviceinriktad medarbetare, erfarenhet är meriterande. Sedvanliga arbetsuppgifter inom café såsom kassatjänst, plocka disk, göra i ordning smörgåsar och service mot kunder.

Plats 3
Restaurang söker en praktikant inom servering och kassa med möjlighet till anställning på deltid efter praktiken. Som person bör du vara stresstålig och social.

Plats 4
Praktikant sökes för arbete som restaurangbiträde med diverse uppgifter. Kravet är att man är en alert, positiv, kundfokuserad, lagspelare som gärna sliter hårt som del i ett glatt gäng. Flytande svenska i tal och skrift.


LAGER

Plats 1
Varuplockspersonal
Fyra platser.
Arbetet kräver att man hanterar huvudräkning, är en pigg och alert lagspelare med positiv attityd till
arbete och människor, uppskattar fysiskt ansträngande och rörliga arbetsdagar.
Många av kollegerna som arbetar och trivs hos oss är mål- och tävlingsinriktade med utpräglat
ordningssinne och stark servicekänsla.
Flytande svenska i tal och skrift.

Utbildning får man hos arbetsgivaren.
Detta är deltidstjänster, ca 40% med utökade möjligheter.


MEDIA/KOMMUNIKATION

Plats 1
Stiftelse som arbetar med ungdomar söker två stycken informatörer för sponsorarbetare. Man ska ha lätt att kommunicera via telefon och förklara syftet med jobbet. Målinriktad med en vilja att kunna fortsätta med en eventuell anställning.


STÄD/UNDERHÅLL

Plats 1
Tvätteri söker en tålmodig, uthållig och stresstålig person. I arbetsuppgifterna ingår sortering, torkning, vikning och mangling av tvätt.


TEKNIK/MONTÖR

Plats 1
Företag söker en praktikant som ska arbeta i en verkstad med båtar. Du behöver ha en viss erfarenhet inom verkstadsarbete samt intresse för det.

Plats 2
Företag söker medarbetare för montering av undertak som består av bärverk i metall som man sedan plockar i undertaksplattor. Man ska kunna mäta och räkna samt läsa en ritning. Du bör vara händig och ha en känsla för hantverk.

Plats 3
Företag i närheten av Örebro söker dig som är tekniskt intresserad och vill arbeta med service, underhåll och reparation av maskiner. Som person behöver du vara praktiskt lagd med genuint teknikintresse, strukturerad, social och lugn. Du bör inte ha problem med att arbeta på höga höjder, då detta kan förekomma. Arbetet inkluderar resor, så ett krav är att du har körkort B. Du behöver behärska svenska och engelska. Du ska ha utbildning inom exempelvis automation, mekatronik, maskintekniker/mekaniker eller liknande, alternativt utbildning och/eller yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig och relevant.

Plats 4
Företag söker en person som ska leverera och montera kontorsmöbler till kunder i Örebro län. Som person bör du ha social kompetens då du träffar många kunder, och vara allmänt händig, ordningsam och ha förutsättning att bli självgående. Körkort är ett krav likaså att kunna tala bra svenska. Finns goda möjligheter till anställning efter praktik.


VÅRD OCH OMSORG

Plats 1
Hemtjänstverksamhet söker en praktikant som vårdbiträde för en kortare praktik. Det finns god möjlighet till anställning efter praktiken.

Vi arbetar där det finns behov och vill genom vårt arbete göra livet bättre för individen och därigenom bygga ett bättre samhälle.

Det är meriterande om du har erfarenhet av demensomvårdnad.

– Du är utåtriktad med en god social förmåga samt ett värdegrundsbetonat synsätt som genomsyrar allt i ditt arbete.

– Förmåga att kommunicera tydligt på svenska i tal och skrift.

– Krav på körkort.


ÖVRIGT

Plats 1
Ett hantverksbryggeri söker dig som är intresserad av att vara en del av produktionen av alkoholhaltig dryck. Du bör vara driven, lättlärd, social och ha ett trevligt kundbemötande.

Plats 2
Ett byggföretag söker en praktikant för arbete med att lägga tak. Meriterande om du har tidigare erfarenhet av byggnadsbranschen då du kommer arbeta på höga höjder. Företaget lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Plats 3
Två praktikanter sökes för arbete på en äventyrscentral. Företaget arbetar med aktiviteter i naturen, så som djursafari där guidade turer ges. De arbetar även med uthyrning av campingplatser, kanoter, kajak och cykeluthyrning mm. Arbetsuppgifterna är varierande, du kommer exempelvis arbeta med guidade turer samt viss administration där du bokar in kundbesök.
Det viktigaste är att du är intresserad av naturen och har ett kundfokus. Företaget ligger utanför Örebro. Det är meriterande om du har körkort men inget krav.

Plats 4
Cykelmontör
Den vi söker är någon som är:
1. Noggrann och metodisk.
2. Har intresse och fallenhet för teknik och mekanik.
3. Tidigare liknande erfarenhet eller relaterad utbildning är meriterande.
4. Flytande svenska i tal och skrift

Utbildning får man hos arbetsgivaren.
Här finns möjligheter för den som fungerar bra och tar för sig.